
ZUPA GYROS
Kłaniam się nisko. Dawno, ale to dawno nie wrzucałem żadnego filmiku na kanał na YouTube. Pewnie zdecydowana większość z Was, nawet nie wie, że…
WięcejKłaniam się nisko. Dawno, ale to dawno nie wrzucałem żadnego filmiku na kanał na YouTube. Pewnie zdecydowana większość z Was, nawet nie wie, że…
WięcejKłaniam się nisko. Dzisiaj naszły mnie smaki na flaczki po zamojsku. Flaki albo się kocha, albo się nienawidzi. Ponoć sam Władysław Jagiełło zajadał się…
WięcejKłaniam się nisko. Dzisiaj polecimy staropolskim klasykiem, tak będzie rosół. Rosół bardzo klarowny na bazie drobiu, wołowiny oraz kaczki. Będzie duża ilość włoszczyzny. Wszystko…
WięcejKłaniam się nisko. Za oknem jesień hula na dobre. Drzewa świecą gołymi gałęziami, a z soboty na niedziele przestawiamy zegarki o godzinę do tyłu….
WięcejKłaniam się nisko. Od kilku lat poszerzam swoje kulinarne horyzonty, a dopiero dzisiaj zabrałem się za góralski klasyk, za kwaśnicę. Za każdym razem, gdy…
WięcejKłaniam się nisko. Przeglądam swoje ostatnie wpisy na blogu i zdałem sobie sprawę, że dawno nie wrzucałem przepisu na pierwsze danie, czyli zupę. No…
WięcejKłaniam się nisko. Wczoraj poleciałem klasyką kuchni letniej, dzisiaj pozostanę w tych samych rewirach, i podzielę się przepisem na leczo. Jednak będzie to leczo…
WięcejKłaniam się nisko. Przy sobotnim popołudniu pokażę Wam przepis na sycącą zupę z czarnej fasoli i wieprzowej kiełbasy chorizo. Wykonanie jest bardzo proste, a…
WięcejKłaniam się nisko. Tym razem na łamach chillout-u pojawi się przepis na przepyszną zupę rodem z Francji. Kuchnia francuska znana jest z wielu świetnych…
WięcejWitam. Ledwo żyję. Zatoki w mojej głowie nie dają mi spokojnie funkcjonować. Przy każdym najmniejszym ruchu, chce mi rozerwać czaszkę. Jakby to powiedział Bob…
Więcej