Kłaniam się nisko. Polska złota jesień dostarcza nam wiele pięknych widoków, kolorowych liści i kasztanowych figurek. Zabiera za to pogodę na plenerowe zabawy. Dla mnie jedną z takich atrakcji jest biesiadowanie przy grillu z najbliższymi. Niestety sezon grillowy zdecydowanie jest za krótki, i warunkuje go temperatura na zewnątrz. Dzisiaj było lekko ponad 10 stopni na plusie, i o grillowaniu nie było nawet mowy (pewnie ja bym wysiedział, ale grillowanie dla samego siebie nie ma sensu).
Na szczęście moje rozterki rozwiązała firma LotusGrill swoim produktem jakim jest bezdymny grill. Dzięki temu mogłem bez większych problemów zacząć zabawę na tarasie. Mając zielone światło ruszyłem na grubo (tłusto) i przygotowałem chłopskie jadło.
Chłopskie jadło to drewniany półmisek na którym znajdziecie grillowaną kaszankę na kapuście kiszonej, karczek w marynacie musztardowo-miodowej oraz bawarskie kiełbaski, w towarzystwie ziemniaków.
Zresztą co będę się rozpisywać. Zobaczcie filmik w którym jest krok po kroku jaki uczyniłem.
Post powstał we współpracy z firmą Domowe Sanatorium, dystrybutorem marki LotusGrill®. LotusGrill® to grill bezdymny, który śmiało można używać na balkonie, tarasie a nawet w pomieszczeniu zamkniętym kiedy pogoda płata figle. Wspomnę, że łatwy jest w czyszczeniu. Ruszt i miskę „ociekową” można zmywać w zmywarce.
Więcej informacji oraz rabat wysokości 15% na wszystkie grille znajdziecie w poniższym linku.
Dzięki za uwagę!
Piona
Składniki:
- 2 kaszanki
- 200 g karkówki wieprzowej
- 300 g kiełbasek bawarskich
- 200 g ziemniaków gotowanych
Marynata do karkówki:
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka oleju
- 1 łyżeczka miodu
- 30 ml wody przegotowanej
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla
- 1 łyżeczka sosu worcestershire
- ½ łyżeczki musztardy w proszku
Dodatkowo:
- ½ cebuli
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla (do posypania kaszanek)
- Ziemniaki: 1 łyżka oliwy z oliwy + ½ łyżeczki suszonego rozmarynu
Proces twórczy:






