BAJGLE PRZEPIS PODSTAWOWY

Kłaniam się nisko. W niedzielny poranek chciałbym podzielić się z Wami przepysznym przepisem na chrupiące bajgle. Przepis ten towarzyszy mi od kilku ładnych lat. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której nie miałbym zamrożonych kilku bajgli na czarną godzinę. Produkcja nie jest skomplikowana.

Bajgla można zjeść zarówno na słodko, jak i na słono. Nie zaskoczę Was gdy napiszę, że dzisiaj oprócz receptury na bajgle wlecą jeszcze dwie propozycje podania. Oczywiście mięsne. Szczegóły zobaczycie w filmiku.

Post powstał we współpracy z firmą Domowe Sanatorium, dystrybutorem marki LotusGrill®. LotusGrill® to grill bezdymny, który śmiało można używać na balkonie, tarasie a nawet w pomieszczeniu zamkniętym kiedy pogoda płata figle. Wspomnę, że łatwy jest w czyszczeniu. Ruszt i miskę „ociekową” można zmywać w zmywarce.

Więcej informacji oraz rabat wysokości 15% na wszystkie grille znajdziecie w poniższym linku.

Dzięki za uwagę!

Piona

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • 300 ml ciepłej wody
  • 7 – 10 g drożdży suchych
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka roztopionego masła
  • Żółtko + kilka kropel oliwy
  • Sezam czarny
  • Sezam biały

Proces twórczy: