Kłaniam się nisko. W niedzielny poranek chciałbym podzielić się z Wami przepysznym przepisem na chrupiące bajgle. Przepis ten towarzyszy mi od kilku ładnych lat. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której nie miałbym zamrożonych kilku bajgli na czarną godzinę. Produkcja nie jest skomplikowana.
Bajgla można zjeść zarówno na słodko, jak i na słono. Nie zaskoczę Was gdy napiszę, że dzisiaj oprócz receptury na bajgle wlecą jeszcze dwie propozycje podania. Oczywiście mięsne. Szczegóły zobaczycie w filmiku.
Post powstał we współpracy z firmą Domowe Sanatorium, dystrybutorem marki LotusGrill®. LotusGrill® to grill bezdymny, który śmiało można używać na balkonie, tarasie a nawet w pomieszczeniu zamkniętym kiedy pogoda płata figle. Wspomnę, że łatwy jest w czyszczeniu. Ruszt i miskę „ociekową” można zmywać w zmywarce.
Więcej informacji oraz rabat wysokości 15% na wszystkie grille znajdziecie w poniższym linku.
Dzięki za uwagę!
Piona
Składniki:
- 500 g mąki pszennej
- 300 ml ciepłej wody
- 7 – 10 g drożdży suchych
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka roztopionego masła
- Żółtko + kilka kropel oliwy
- Sezam czarny
- Sezam biały
Proces twórczy:






