
BAGIETKI
Kłaniam się nisko. Nie ma to jak ciepłe, pachnące na cały dom pieczywo w niedzielny poranek. Ostatnio coraz częściej wchodzę w buty piekarza. Bułki…
WięcejKłaniam się nisko. Nie ma to jak ciepłe, pachnące na cały dom pieczywo w niedzielny poranek. Ostatnio coraz częściej wchodzę w buty piekarza. Bułki…
WięcejKłaniam się nisko. Wczoraj stała się jedna z rzeczy, której nie przewidziałem. Skończył mi się zapas pieczywa. Jako duży pochłaniacz glutenu nie wyobrażałem sobie…
WięcejKłaniam się nisko. Coś się kończy, coś się zaczyna. Po ponad trzech latach ciężkiej pracy w korpo, przechodzę do mniejszego korpo. Mam nadzieję, że…
WięcejKłaniam się nisko. W ostatni dzień stycznia podrzucę Wam chrupiący przepis na chleb wieloziarnisty. Chlebek oczywiście bez chemii i konserwantów. Mąka, drożdże i kilka…
WięcejKłaniam się nisko. Ostatnio uraczyłem Was przepisem na domowy smalczyk, który wszamałem na chrupiącej pajdzie, domowego pieczywa. Oczywiście mowa tu o chlebie z garnka,…
WięcejDobry wieczór. W ostatnim poście wspomniałem o ważnej roli w gotowaniu jaką jest inspiracja. Parę dni temu kręciłem się po Lidlu i natrafiłem na…
WięcejKłaniam się nisko, w ten piękny, słoneczny, październikowy poranek. Prawdopodobnie kiedy czytasz ten post, zarabiam kolejne złotówki dla światowej korporacji. Takie życie najemnika. Rachunki…
WięcejSiemanko. Okrojony tydzień w pracy zleciał szybko. Weekend zaczynam z większą energią niż zwykle. Zamierzam zgromadzoną werwę przełożyć w ciekawe propozycje kulinarne. Zanim jednak…
WięcejWiedziałem, że przyjdzie ten czas, kiedy to na światło dzienne wyjdą moje koślawe pierogi. Uwielbiam je jeść, w miarę swoich możliwości ogarniam produkcję ciasta,…
WięcejSiarczyste mrozy powoli opuszczają nasz kraj. Niebawem mają znowu powrócić dodatnie temperatury, z czego niezmiernie się cieszę. Jednak zanim to się stanie, nie będę…
Więcej