
SUSHI – PRZEPIS
Kłaniam się nisko. Wtorek, wtoreczek, wtorunio, weekend majowy rozpoczęty. Jak celebrować to od razu z grubej rury, albo jakby to muzycy powiedzieli, zacząć z…
WięcejKłaniam się nisko. Wtorek, wtoreczek, wtorunio, weekend majowy rozpoczęty. Jak celebrować to od razu z grubej rury, albo jakby to muzycy powiedzieli, zacząć z…
WięcejKłaniam się nisko. W piątkowe popołudnie uraczę Was przepisem na burger w odsłonie indyjskiej. Dwa tygodnie temu dostałem paczkę od firmy Patak’s, o czym…
WięcejKłaniam się nisko. Dzisiaj zaserwuję Wam kotlety mielone z indyka. Na talerzu znajdzie się miejsce na szpinak, kartofle oraz lekką sałatkę z rukoli i…
WięcejKłaniam się nisko. Kochani dzisiaj jest dla mnie niezwykły dzień, gdyż skończyłem 31 lat. Kiedy miałem połowę mniej, myślałem o trzydziestoletnich osobach jako o…
WięcejKłaniam się nisko. Pierwsza część urlopu już za mną. Baterie naładowane na 75%. Włoski Triest zainspirował mnie do tworzenia kolejnych potraw na blogu, ale…
WięcejSiemanko. Okrojony tydzień w pracy zleciał szybko. Weekend zaczynam z większą energią niż zwykle. Zamierzam zgromadzoną werwę przełożyć w ciekawe propozycje kulinarne. Zanim jednak…
WięcejŚwięta, święta i po świętach. W końcu nadszedł upragniony dzień wszystkich kur. Od kilku miesięcy biedne nieloty zapierdzielały na trzy etaty, aby zapewnić odpowiednią…
WięcejPo tłustym czwartku już nie ma śladu, może po za kostką smalcu, która spogląda na mnie za każdym razem kiedy otwieram lodówkę. Nie chcą…
WięcejKłaniam się nisko. Dzisiaj przeniesiemy się do XVII wiecznego Krakowa, gdzie polscy żydzi wymyślili bułkę z dziurką, zwaną bajglem. Według zarysu historycznego bajgle wręczano…
WięcejW miniony weekend odpoczywałem w Korbielowie, malowniczym miasteczku położonym w Beskidzie Żywieckim. Pogoda rozpieszczała mnie przez cały pobyt. Oprócz zdobywania szczytu Pilska, długich wędrówek…
Więcej