
PIZZA Z PATELNI
Kłaniam się nisko. Dzisiaj na kulinarny warsztat wziąłem pizzę z patelni. Jestem miłośnikiem pizzy. Ubóstwiam ją pod każdym wcieleniem, najbardziej lubię neapolitanę. Kiedy pierwszy…
WięcejKłaniam się nisko. Dzisiaj na kulinarny warsztat wziąłem pizzę z patelni. Jestem miłośnikiem pizzy. Ubóstwiam ją pod każdym wcieleniem, najbardziej lubię neapolitanę. Kiedy pierwszy…
WięcejKłaniam się nisko. Dzisiaj poleciałem z klasyką polskiej kuchni, czyli eskalopki, młode ziemniaczki oraz surówka z młodej kapusty. Oczywiście trochę zmodyfikowałem kotlet z piersi…
WięcejKłaniam się nisko. Przenieśmy się do ciepłych Włoch, dokładnie do Neapolu skąd prawdopodobnie pochodzi najlepsza pizza świata. Oczywiście jest to subiektywna opinia. Pizza neapolitańska…
WięcejKłaniam się nisko. Od jakiegoś czasu obijała mi się o uszy, nazwa dnia zwanego kapsalon. Wiele osób wrzucało w social mediach, zdjęcia swoich wyrobów…
WięcejSiemanko. Wczoraj wieczorem naszła mnie ochota na cannelloni nadziewane mięsnym farszem. Była wprawdzie dopiero dwudziesta, ale nie miałem jakoś werwy stać przy garach. Dlatego…
WięcejSiemano. W dalszym ciągu utrzymują się tropikalne upały. Jak dla mnie temperaturowa sielanka może trwać do końca wakacji. W upalne dni najlepiej sprzedają się…
WięcejKłaniam się nisko. W dniu dzisiejszym polecam na obiado kolację wypasione zapiekanki. Z czym są takie niezwykłe? W niczym specjalnym. Użyłem tylko dobrych (świeżych)…
WięcejZa oknem pogoda coraz to ładniejsza. Z każdym kolejnym dniem, doba dłuższa i człowiek momentalnie weselszy. Dobry humor powędrował do kuchni. Wiosenny nastrój przeniósł…
WięcejSiemanko. Okrojony tydzień w pracy zleciał szybko. Weekend zaczynam z większą energią niż zwykle. Zamierzam zgromadzoną werwę przełożyć w ciekawe propozycje kulinarne. Zanim jednak…
WięcejŚwięta, święta i po świętach. W końcu nadszedł upragniony dzień wszystkich kur. Od kilku miesięcy biedne nieloty zapierdzielały na trzy etaty, aby zapewnić odpowiednią…
Więcej