
BUŁKI POZNAŃSKIE
Kłaniam się nisko. Wczoraj stała się jedna z rzeczy, której nie przewidziałem. Skończył mi się zapas pieczywa. Jako duży pochłaniacz glutenu nie wyobrażałem sobie…
WięcejKłaniam się nisko. Wczoraj stała się jedna z rzeczy, której nie przewidziałem. Skończył mi się zapas pieczywa. Jako duży pochłaniacz glutenu nie wyobrażałem sobie…
WięcejKłaniam się nisko. Dzisiaj udamy się w kulinarną podróż na Kresy Polski, gdzie miesza się kilka kultur. Takim sposobem możemy zasmakować kuchni ukraińskiej, rosyjskiej…
WięcejKłaniam się nisko. W ostatni dzień stycznia podrzucę Wam chrupiący przepis na chleb wieloziarnisty. Chlebek oczywiście bez chemii i konserwantów. Mąka, drożdże i kilka…
WięcejKłaniam się nisko. Ostatnio uraczyłem Was przepisem na domowy smalczyk, który wszamałem na chrupiącej pajdzie, domowego pieczywa. Oczywiście mowa tu o chlebie z garnka,…
WięcejUff. W końcu zakończył się ciężki tydzień na korporacyjnym poligonie. Na spokojnie mogę wyciągnąć szkło, kilka kostek lodu i ulubione whiskey. Przygotować ulubionego drinka,…
WięcejSiarczyste mrozy powoli opuszczają nasz kraj. Niebawem mają znowu powrócić dodatnie temperatury, z czego niezmiernie się cieszę. Jednak zanim to się stanie, nie będę…
WięcejW prawdzie tłusty czwartek jest dopiero za dwa dni, ale przepisem na domowe pączki podzielę się z Wami w już teraz. Nie ma na…
WięcejMamy połowę listopada, a karuzela pod tytułem „święta” rozpędziła się na dobre. Jednak zanim one nadejdą, dawno będę mieć ich po dziurki w nosi….
WięcejKluski na parze, pampuchy, buchty czy parowańce, w połączeniu z owocowym musem, spustoszą niejedno podniebienie. Te pyszne drożdżowe kluseczki przygotujecie w niecałe sześćdziesiąt minut….
WięcejW dniu dzisiejszym na blogu powiało klimatem śródziemnomorskim. Tematem przewodnim będzie grecka „bułka” – pita. Zagłębiając się w mitologię grecką, pewnie znajdziemy wzmianki, iż…
Więcej