
BURGER CURRY
Kłaniam się nisko. Nadaję do Was z zakorkowanego Rzeszowa. Znalazłem kilka minut aby podzielić się ciekawym przepisem na burgera. Ostatnio wrzucałem patent na kozacką…
WięcejKłaniam się nisko. Nadaję do Was z zakorkowanego Rzeszowa. Znalazłem kilka minut aby podzielić się ciekawym przepisem na burgera. Ostatnio wrzucałem patent na kozacką…
WięcejKłaniam się nisko. W niedzielne popołudnie podzielę się z Wami przepisem na zasmażaną kapustę kiszoną. Jednak nie będzie to standardowa kapusta na zasmażce, lecz…
WięcejKłaniam się nisko. Śmiało sezon na słoiki mogę uznać za otwarty. W miniony weekend rozpocząłem przygotowania na sezon jesienno – zimowy. Przez kilka następnych…
WięcejKłaniam się nisko. Ładnych parę tygodni minęło od ostatniego przepisu. Ostatnim razem za oknem panowały temperatury powyżej 15 stopni Celsjusza, a teraz z rana…
WięcejSiemanko. W trwającym tygodniu, większość sympatyków futbolu martwiło się stanem zdrowia Kamila Glika. Zawodnik podczas treningu niefortunnie upadł na bark i doznał kontuzji. Niestety…
WięcejNadeszła zapowiadana od miesięcy „zima stulecia”. Na termometrze słupek rtęci pokazuje -12 stopni Celsjusza (o szóstej rano). Jak żyć? Dobrze, że nie ma dodatkowo…
WięcejOd dawna po głowie chodziła mi uporczywa myśl o szaszłykach. Ochota z każdym dniem rosła, aż do momentu kiedy to niespodziewanie mi się przyśniły….
WięcejW ubiegłym tygodniu odpoczywałem w nadmorskim Władysławowie. Przez cały pobyt poszukiwałem, kosztowałem kaszubskich rarytasów. Szczególnie przypadły mi do gustu zupy rybne w różnorodnych odsłonach….
WięcejUlubione smaki dzieciństwa? Jest ich sporo. Jako, że dorastałem na przełomie lat 80 i 90, wielkiego wyboru nie było. I dobrze, bo nasze mamy…
WięcejUWAGA! ACHTUNG! WARNING! Korea wystrzeliła w stronę smakoszy świata bombę kulinarną. Pocisk nazwany został BULGOGI – siła rażenia kubków smakowych porównywalna jest z wybuchem…
Więcej