
RISOTTO Z GRZYBAMI
Kłaniam się nisko. Już za tydzień będziemy niecierpliwie spoglądać na niebo w poszukiwaniu za pierwszą gwiazdką, aby móc zasiąść do wspólnej wieczerzy z najbliższymi….
WięcejKłaniam się nisko. Już za tydzień będziemy niecierpliwie spoglądać na niebo w poszukiwaniu za pierwszą gwiazdką, aby móc zasiąść do wspólnej wieczerzy z najbliższymi….
WięcejKłaniam się nisko. Zostały dwa ostatnie dni wakacji. W parkach, lasach widać już nadciągającą jesień. Coraz to więcej liści poniewiera się po chodnikach i…
WięcejMelduję się cały i zdrowy. W tą piękną niedzielę przygotowałem prosty, a zarazem przepyszny obiad. Na talerzu ze szwedzkiej Ikei, pojawił się pieczony w…
WięcejWitam. Dzisiaj u mnie leniwa niedziela, więc w kuchni też bez szaleństw. Ostatni dzień urlopu zamierzam spędzić na leżeniu do góry nogami i popijaniu…
WięcejAlleluja ! Kochani jak tam spędzacie święta? Świąteczna konsumpcja rozpoczęta? Przed nami dwa dni rozkoszowania się tradycyjnymi potrawami. Wspaniały czas. Tylko żyć i nie…
WięcejŚwiąteczno – wiosenne porządki zaowocowały nieoczekiwanym pomysłem na obiad. Podczas sprzątania kuchennych szafek, natrafiłem na ostatni słoik ogórków kiszonych, oczywiście – tych domowych. Miałem…
WięcejKłaniam się nisko po same … kotlecisko. W tym pięknym dniu jakim jest piątek, chciałbym podzielić się z Wami szybkim przepisem na pyszny obiad….
WięcejWiedziałem, że przyjdzie ten czas, kiedy to na światło dzienne wyjdą moje koślawe pierogi. Uwielbiam je jeść, w miarę swoich możliwości ogarniam produkcję ciasta,…
WięcejPolacy nie Anglicy, swoje pizze cebularze mają. Cebularze to forma ciasta drożdżowego z cebulowym farszem. Najlepiej smakują, zaraz po upieczeniu. Śmiało można konsumować też…
WięcejBarszcz ukraiński zagościł na mym stole. Zupa znana i lubiana przez setki krytyków kulinarnych. Szczerze mówiąc, barszczyk ukraiński też znajduje wysokie miejsce na mojej…
Więcej