
KULTOWA PIZZA Z PRL-U! LEPSZEJ NIE JADŁEM.
Kłaniam się nisko. Prawie rok minął od ostatniego wpisu na łamach bloga, czas naprawdę mija bardzo szybko. Czym to było spowodowane? Niczym nadzwyczajnym. Przerzuciłem…
WięcejKłaniam się nisko. Prawie rok minął od ostatniego wpisu na łamach bloga, czas naprawdę mija bardzo szybko. Czym to było spowodowane? Niczym nadzwyczajnym. Przerzuciłem…
WięcejKłaniam się nisko. Polska złota jesień dostarcza nam wiele pięknych widoków, kolorowych liści i kasztanowych figurek. Zabiera za to pogodę na plenerowe zabawy. Dla…
WięcejKłaniam się nisko. Drodzy przyjaciele chciałbym pochwalić się prawdziwym sztosem, jaki przygotowałem w miniony weekend na grilla. Pierwszy raz przygotowałem domową kiełbasę. Znacie mnie,…
WięcejKłaniam się nisko. Każdego dnia na kwarantannie staram się szukać jakiś pozytywów wynikających zaistniałej sytuacji. Sami wiecie, że nie jest to łatwe. Już nie…
WięcejKłaniam się nisko. Do Świąt Wielkanocnych zostało niespełna sześć dni, już coraz bliżej do celebrowania i pochłaniania potraw w gronie rodziny. Na stół wjedzie…
WięcejKłaniam się nisko. Ładnych parę tygodni minęło od ostatniego przepisu. Ostatnim razem za oknem panowały temperatury powyżej 15 stopni Celsjusza, a teraz z rana…
WięcejKłaniam się nisko. Przy takich temperaturach nie chcę się oddychać, a co dopiero gotować. Mój organizm nie potrafi się przestawić na tryb „oszczędny” i…
WięcejCześć i czołem. Dwa dni temu rozpocząłem sezon na kociołek. Wybrałem się z najbliższymi do mojej pustelni. Plany były ambitne. W malowniczej scenerii miałem…
WięcejPolacy nie Anglicy, swoje pizze cebularze mają. Cebularze to forma ciasta drożdżowego z cebulowym farszem. Najlepiej smakują, zaraz po upieczeniu. Śmiało można konsumować też…
WięcejWybierzmy się w kulinarną podróż do przeszłości, kiedy to po raz pierwszy w życiu jadłem wojskową grochówkę, przygotowaną w kuchni polowej. Bodajże był 1994…
Więcej