
SHOARMA Z KURCZAKA
Kłaniam się nisko. Jakąś dekadę temu, kiedy to moje zakola dopiero rozpoczynały wędrówkę w głąb głowy, pierwszy raz jadłem shoarmę z kurczaka, w jednej…
WięcejKłaniam się nisko. Jakąś dekadę temu, kiedy to moje zakola dopiero rozpoczynały wędrówkę w głąb głowy, pierwszy raz jadłem shoarmę z kurczaka, w jednej…
WięcejKłaniam się nisko. Na piątkowy obiad wleciała bomba kaloryczna w postaci smażonego camembeta z frytkami i sałatką z młodej kapusty pekińskiej. Dawno taki zestaw…
WięcejKłaniam się nisko. Moi przyjaciele dzisiaj zaszalałem, i przygotowałem powiększony zestaw burgerowy. Takiego wypasionego zestawu nie dostaniecie w żadnej sieciówce, chyba że zainwestuje w…
WięcejKłaniam się nisko. Rok temu pierwszy raz zrobiłem KAPSALONA. Po wrzuceniu postu ludzie podzielili się na dwa fronty, zwolenników i przeciwników tejże potrawy. Po…
WięcejKłaniam się nisko. W tych trudnych dla Nas czasach ważną czynnością w kuchni jest maksymalne wykorzystywanie „resztek”. Resztki jedzenia to nie tylko obierki z…
WięcejKłaniam się nisko. Jak tam u Was mija kwarantanna? W sumie nie ma co bić piany na sytuację panującą w sklepach. Za kilka dni…
WięcejKłaniam się nisko. Choć dzisiaj dopiero mamy piątek to na bloga wjeżdża wypasiony burger. Co w nim takiego szczególnego? Sezonowana wołowina została nadziana ciągnącą…
WięcejKłaniam się nisko. Od jakiegoś czasu obijała mi się o uszy, nazwa dnia zwanego kapsalon. Wiele osób wrzucało w social mediach, zdjęcia swoich wyrobów…
WięcejTydzień temu o tej porze konsumowałem pyszną zupę rybną oraz jeszcze lepszego dorsza w cieście naleśnikowym w Krynicy Morskiej. Krynica Morska to malownicze miasteczko,…
WięcejWitam. Dzisiaj u mnie leniwa niedziela, więc w kuchni też bez szaleństw. Ostatni dzień urlopu zamierzam spędzić na leżeniu do góry nogami i popijaniu…
Więcej