
SUSHI – PRZEPIS
Kłaniam się nisko. Wtorek, wtoreczek, wtorunio, weekend majowy rozpoczęty. Jak celebrować to od razu z grubej rury, albo jakby to muzycy powiedzieli, zacząć z…
WięcejKłaniam się nisko. Wtorek, wtoreczek, wtorunio, weekend majowy rozpoczęty. Jak celebrować to od razu z grubej rury, albo jakby to muzycy powiedzieli, zacząć z…
WięcejKłaniam się nisko. W ostatni dzień stycznia podrzucę Wam chrupiący przepis na chleb wieloziarnisty. Chlebek oczywiście bez chemii i konserwantów. Mąka, drożdże i kilka…
WięcejKłaniam się nisko. Dzisiaj przeniesiemy się do XVII wiecznego Krakowa, gdzie polscy żydzi wymyślili bułkę z dziurką, zwaną bajglem. Według zarysu historycznego bajgle wręczano…
WięcejOd wielu dobrych lat narodowym fast foodem polski jest kebab. Budek gastronomicznych zajmujących się tureckim przysmakiem jest już tysiące. Praktycznie na każdym rogu większego…
WięcejWitajcie. Dzisiaj chciałbym zabrać Was w kulinarną w Alpy. Weekend jest okresem kiedy oddaje się w pełni lenistwu i regeneracji po ciężkim tygodniu pracy….
WięcejFinger food to forma jedzenia na „kęs”, czyli mała potrawa, która zmieści się w dwóch palcach. Mogą to być różnorodnego typu przekąski, koreczki, roladki,…
WięcejW dniu dzisiejszym receptura na najlepszego burger jakiego kiedykolwiek jedliście. Są trzy fundamentalne kroki do przygotowania takiego burgerka. 1 krok to pyszna bułka, która…
WięcejUWAGA! ACHTUNG! WARNING! Korea wystrzeliła w stronę smakoszy świata bombę kulinarną. Pocisk nazwany został BULGOGI – siła rażenia kubków smakowych porównywalna jest z wybuchem…
Więcej