Oł jeeee. Środek tygodnia i „prezent” od Niebios w postaci wolnego czwartku. Wprawdzie jutro nie wyruszę razem z procesją w podróż po osiedlowych zakamarkach, ale udam się do swojej „oazy grillowej”. Zamierzam cały dzień nic nie robić, czyli w moim przypadku jakieś 12 godzin wędrowania między grillem, a kociołkiem. Ostatnio po takim intensywnym dniu, aplikacja w telefonie wskazywała ponad przebytych 5 kilometrów ( odcinek między grillem a kociołkiem wynosi ok. 20 metrów). Trudno w to uwierzyć, ale byłem wypoczęty. Nie będę Wam zdradzał co jutro znajdzie się na moim ruszcie, o tym przekonacie się w najbliższym czasie.
Na kanale YouTube ukazał się trzeci odcinek serii Chill&Grill. Tym razem pokazałem prosty przepis na domowy majonez o smaku bazylii. Jest to ciekawa propozycja na grillowe party. Domowy majonez świetnie sprawdzi się w wiosennych sałatkach oraz jako dodatek do mięsa. Przygotowanie jest banalne. Wystarczy posiadać w domu blender oraz wąskie naczynie. Następnie należy zrobić małe fiku-miku i gotowe. Zresztą nie będę wszystkiego zdradzać na blogu. Krótki filmik instruktażowy wszytko Wam wyjaśni (link).
Życzę miłego seansu 🙂
P.S.
Miło będzie jak dacie łapkę w górę i będziecie dalej śledzić moje poczynania przed kamerą.
Elo !
Składniki:
250 ml oleju rzepakowego
1 jajko
1 łyżeczka musztardy
pęczek bazyli
sól
pieprz
1 łyżeczka soku z cytryn
Proces twórczy:
- Obejrzeć filmik na YouTube. Pokazane jest krok po kroku jak zrobić najlepszy domowy majonez!