Kaszanka z kapustą kiszoną

Ostatnim czasy dużo czytałem na temat różnorodnych kuchni świata. Znalazłem mnóstwo ciekawych przepisów, które będę chciał w najbliższym czasie przygotować. Poszerzając swoją wiedzę zgłodniałem. Wzięło mnie nie na burgera, pulled pork czy paellę. Miałem smaka nie na maka, a na polski posiłek zaserwowany oczywiście z grilla. No właśnie. Jak myślisz o rodzinnym grillowaniu to jakie potrawy przychodzą Ci pierwsze do głowy? U mnie pierwsza myśl to kiełbaska, druga to karkówka czy sz20160522_154040aszłyki. Po dłuższej chwili zastanowienia pojawia się królowa rusztu. Kaszanka. Osobiście uwielbiam ten smak kaszy, krwi i podrobów. Coś pysznego. W połączeniu z kiszoną kapustą i kminkiem kubki smakowe szaleją. Przygotowanie posiłku nie trwa więcej niż kilkanaście sekund. Wystarczy wszystkie składniki zawinąć w folię aluminiową i wrzucić na ruszt. Dasz się skusić?

Składniki:

kaszanka

kapusta kiszona

cebula

sól

pieprz

kminek

pajda chleba

oliwa z oliwek

Proces twórczy:

  1. Przygotowujemy folię aluminiową. Kładziemy na niej kaszankę, kapustę oraz cebulę. Wszystko przyprawiamy solą, pieprzem oraz kminkiem;
  2. Folię zawijamy w sakiewkę;
  3. Kładziemy na ruszt i grillujemy 20-30 minut;
  4. Podajemy z pajdą chleba.

20160522_142836 20160522_151120 20160522_154052

Dodaj komentarz