CHIMICHANGA VS. DORAYAKI

Kłaniam się nisko. Drodzy przyjaciele, dzisiaj nieco inny format niż zwykle. Tym razem urządziłem kulinarny pojedynek światowych pyszności. Po jednej stronie narożnika stanie meksykańska chimichanga. Smażona tortilla, z przepysznym kremem orzechowym ALLNatrution, bananem, oraz malinami i jagodami. Natomiast po drugiej stronie, staną japońskie naleśniki – dorayaki. Dorayaki to wieża naleśników przekładana naprzemiennie, kremem orzechowym oraz dżem jagodowym (Allnatrution). Na dokładkę znalazł się również serek wiejski.

Dwie pyszności, dwa krańce świata, kto wygra? Ja nie potrafię wybrać.

Zróbcie w domowym zaciszu i napiszcie co Was powaliło na deski. Chyba, że już mieliście okazje delektować się tymi klasykami, to zostawcie swoje zdanie w komentarzach.

Zapraszam do obejrzenia krótkiego instruktażu.

Aaa….

Mam dla Was kod rabatowy „GRILL10” wysokości 10% na wszystkie produkty ALLNUTRITION oraz SFD Nutrition. W sklepie SKLEP.SFD.PL zakupicie wykorzystane produkty w przepisach oraz wiele innych pyszności w dobrej cenie.

Piona!

Składniki:

DORAYAKI

  • 110 gr mąki pszennej
  • 50 ml mleka 3.2%
  • 2 jajka
  • 30 gr brązowego cukru
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka miodu
  • NUTLOVE CHRUNCH – krem orzechowy
  • Dżem Jagodowy
  • Serek wiejski

CHIMICHANGA

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 80 g smalcu
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • NUTLOVE CHRUNCH – krem orzechowy
  • Banan
  • Jagody
  • maliny

Proces Twórczy: