
SHOARMA Z KURCZAKA
Kłaniam się nisko. Jakąś dekadę temu, kiedy to moje zakola dopiero rozpoczynały wędrówkę w głąb głowy, pierwszy raz jadłem shoarmę z kurczaka, w jednej…
WięcejKłaniam się nisko. Jakąś dekadę temu, kiedy to moje zakola dopiero rozpoczynały wędrówkę w głąb głowy, pierwszy raz jadłem shoarmę z kurczaka, w jednej…
WięcejKłaniam się nisko. Pakujcie się, lecimy w kulinarną podróż na ulice Izraela. Zasmakujemy bliskowschodniego street food-a. Sabich to Izraelska odmiana pity, w której znajdziemy…
WięcejKłaniam się nisko. Pierwsza część urlopu już za mną. Baterie naładowane na 75%. Włoski Triest zainspirował mnie do tworzenia kolejnych potraw na blogu, ale…
WięcejNadchodzi gorący okres kiedy to osoby pracujące, nerwowo wypełniają PIT-y, mając ogromną nadzieję, że będzie zwrot podatku. Jednak zanim weźmiecie się za wspomniane PIT-y,…
WięcejW niedzielne popołudnie mam zaszczyt przedstawić greckiego herosa, GRECKI BURGER W PICIE. Serce stanowi jak zawsze soczysta wołowina, przyprawiona aromatycznym kuminem, solą oraz pieprzem….
WięcejW dniu dzisiejszym na blogu powiało klimatem śródziemnomorskim. Tematem przewodnim będzie grecka „bułka” – pita. Zagłębiając się w mitologię grecką, pewnie znajdziemy wzmianki, iż…
Więcej