
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ
Wiedziałem, że przyjdzie ten czas, kiedy to na światło dzienne wyjdą moje koślawe pierogi. Uwielbiam je jeść, w miarę swoich możliwości ogarniam produkcję ciasta,…
WięcejWiedziałem, że przyjdzie ten czas, kiedy to na światło dzienne wyjdą moje koślawe pierogi. Uwielbiam je jeść, w miarę swoich możliwości ogarniam produkcję ciasta,…
WięcejGeneralnie nie jestem fanem i smakoszem zup i kremów. Od czasu do czasu lubię zjeść rosół, najlepiej po mocnym przepiciu. Oczywiście w poniedziałek też…
WięcejWspominając smaki dzieciństwa, nie mogę przejść obojętnie przy „mielonych”, przyrządzanych przez moją babcię i mamę. Kotlety mielone zostały opanowane do perfekcji. Babcia robiła mielone…
WięcejKluski na parze, pampuchy, buchty czy parowańce, w połączeniu z owocowym musem, spustoszą niejedno podniebienie. Te pyszne drożdżowe kluseczki przygotujecie w niecałe sześćdziesiąt minut….
WięcejDużymi krokami zbliżają się wakacje. Wielu z Was, swoje urlopy spędzi w nadbałtyckich kurortach, ciesząc się z piaszczystych plaż i regionalnych atrakcji. Jak wiecie,…
WięcejŚwiatowy Dzień Burgera wypada 28 maja. Z tej okazji przygotowałem wypasionego burgera, który skrywa ponad 400 gram szlachetnej wołowiny. Podwójny burger został wzbogacony o…
WięcejTym razem na ruszcie mojego grilla, znalazła się ryba, która nie ma najlepszej opinii wśród urlopowiczów nadbałtyckich plaż. Mianowicie chodzi o fladrę. Flądra to…
WięcejPrzyszedł czas na klasyk niedzielnych obiadów, przedstawiam Wam Pana Schabowego. Wykorzystując dary matki natury, przyrządziłem również zasmażaną młodą kapustkę z młodymi ziemniaczkami. Oczywiście wszystko…
Więcej