
WOJSKOWA GROCHÓWKA Z KOCIOŁKA
Wybierzmy się w kulinarną podróż do przeszłości, kiedy to po raz pierwszy w życiu jadłem wojskową grochówkę, przygotowaną w kuchni polowej. Bodajże był 1994…
WięcejWybierzmy się w kulinarną podróż do przeszłości, kiedy to po raz pierwszy w życiu jadłem wojskową grochówkę, przygotowaną w kuchni polowej. Bodajże był 1994…
WięcejDuszonki, pieczone, prażonki powracają w wersji na BOGATO. Używając młodzieżowego języka można rzec, iż będzie „tłusto” i „grubo”. Oprócz ziemniaków, kiełbasy, boczku i cebuli…
WięcejOstatnio wkręciłem się w serial Sherlock Holmes wyświetlany przez BBC, gdzie na nowo przedstawiono historię Sherlocka oraz dr Watsona w dzisiejszym świecie, zdominowanym przez…
WięcejJedna potrawa a tyle określeń . Możesz kojarzyć ją jako duszonki, pieczonki, pieczone, maścipulki itp. Dla mnie zawsze będą to duszonki – czyli smak…
Więcej